Istraživanje tržišta – vaša prečica do liderske pozicije na tržištu

U modernom poslovanju, bez obzira na delatnost, vodi se prava i često nepoštedna borba za osvajanje vodećih pozicija na tržištu. Da biste uopšte opstali u savremenom poslovnom okruženju, potrebno je otkriti ko su vaši kupci i koje su njihove navike, šta rade vaši konkurenti i kako da uvek budete za korak ispred njih. Pre pokretanja biznisa veoma je važno da uradite detaljno i profesionalno istraživanje tržišta. Poslovne akcije koje ne uzimaju u obzir aktuelno stanje na tržištu mogu biti fatalne i u potpunosti ugroziti uspešnost poslovanja. Svedoci smo da se novootvorene firme veoma brzo zatvaraju. Jedan od uzroka jeste i nedovoljno poznavanje potreba i prilika na tržištu.

Svakoj firmi je potrebno detaljno istraživanje tržišta

Ko čini vaše tržište? Najjednostavnije rečeno, to su vaši potencijalni klijenti i sve kompanije koje nude iste ili slične proizvode i usluge kao i vi. Istraživanje tržišta znači upoznavanje sa svim potencijalima, zahtevima i potrebama tržišta, a zatim i primena preporučenih strategija i koraka. U praksi, većina preduzetnika nema realnu predstavu o stanju na tržištu sve dok nepristrasno ne sagleda gde se nalazi u odnosu na ostale u tržišnoj utakmici. Upravo to i jeste osnovni cilj istraživanja tržišta - najpre utvrditi objektivno stanje, a onda napraviti plan kako to da iskoristite na najbolji način i zauzmete lidersku poziciju uz što manje troškova. Analiza tržišta je složen i intenzivan proces koji čini sagledavanje tržišnih okolnosti iz više perspektiva. Zato je najbolje da ovaj izuzetno važan posao prepustite iskusnim profesionalcima.

Savremena svetska znanja po pristupačnim uslovima

Agencija Labović doo više od dve decenije bavi se knjigovodstvenim i administrativnim uslugama, kao i istraživanjem tržišta, izradom biznis i reklamnih planova, kao i preporukama za upravljanje rizicima u ekonomiji. Naš tim čine iskusni i nagrađivani stručnjaci iz oblasti finansija koji su svoja znanja i praktične veštine sticali u eminentnim evropskim obrazovnim centrima i učestvujući u velikim internacionalnim projektima. Ukoliko počinjete posao ili želite da predstavite novi proizvod ili uslugu, nudimo vam usluge presonalizovanog istraživanja tržista, izradu plana istraživanja i Prezentacija Interaktiv © koja je zastićena Zakonom o autorskim pravima. Stalno usavršavanje i praćenje savremenih trendova u poslovanju i ekonomiji učinilo je da da raspolažemo tehničkim i stručnim kapacitetima za rad kako sa malim i srednjim preduzećima, tako i sa multinacionalnim kompanijama. Usluge istraživanje tržišta podjednako uspešno sprovodimo kako za domaće, tako i za klijente iz inostranstva i iz zemalja članica EU. Naša agencija dobila je afirmativne pohvale klijenata iz Belgije za profesionalno istraživanje tržišta. Ono što je kvalitetno, ne mora po pravilu biti nedostižno i skupo, naročito za preduzetnike koji počinju biznis i mikropreduzeća. Svetsko znanje i veštine dostupni su vam u našoj agenciji po veoma pristupačnim cenama i povoljnim uslovima.

Plan istraživanja tržišta i Prezentacija Interaktiv ©

Praćenje stanja na tržištu doprinosi boljem i uspešnijem nastupu firme na tržištu, unapređenju prodajnih strategija i prilagođavanju usluga i proizvoda potrebama kupaca. Naročito se preporučuje preduzećima koja su nova na određenom tržištu ili pri lansiranju novih proizvoda i usluga. Naše višegodišnje iskustvo govori da je plan istraživanja tržišta za određenu delatnost i Prezentacija Interaktiv © sa slajdovima najefektnije izrađivati jednom godišnje. Na taj način preduzeća dobijaju precizan uvid u mogućnosti prodaje, kao i jasnije korake za bolje plasiranje na tržištu , kao sto zahtevaju preduzeca iz inostranstva. Plan istraživanja tržišta doprinosi poboljšanju kvaliteta proizvoda i usluga u cilju bolje prodaje i uvećanja zarade. Prezentacija Interaktiv © je efektna, jednostavna i sasvim prilagođena potrebama klijenata. Može sadržati HD fotografije proizvoda i vizuelizovani prikaz rezultata istraživanja, iskustva sa Državnim institucijama i multinacionalnim kompanijama. Klijentima se isporučuje u željenom formatu, na CD-u ili drugoj elektronskoj formi, a može biti savršen način da svojim klijentima predstavite firmu, kao i aktuelno stanje na tržištu.

Igrajte na sigurno

Ukoliko planirate da pokrenete posao ili plasirate nov proizvod ili uslugu, profesionalno istraživanje tržišta trebalo bi da bude vaš prvi korak. Kontaktirajte nas i naš stručni tim upotrebiće sva svoja znanja i veštine da za vas detaljno i objektivno istraži stanje na tržištu što će vam pomoći da lakše, brže i sa minimalnim izdacima zauzmete vodeće pozicije i priključite se najuspešnijim kompanijama.

Reklama je ulaganje u uspešnu budućnost firme

U oštroj tržišnoj konkurenciji ni jedno preduzeće ne može ostvariti značajniji napredak ukoliko nema dobro osmišljenu reklamnu kampanju. Ona obuhvata izradu Reklamnog Plana , precizno targetiranje ciljne grupe odnosno potencijalnih potrošača i osmišljavanje kreativnog, reklamnog sadržaja koji prati puls potrošača koji drugi realizuju . Pri tome, da bi se efekti reklamiranja što pre osetili kroz uvećanje prihoda firme, proizvodi i usluge moraju pronaći put do svojih potrošača na najbrži i najekonomičniji način. To se postiže detaljnim planiranjem svakog reklamnog koraka. Zato, ukoliko vam je potreban kvalitetan reklamni plan koji brzo donosi rezultate angažujte naše stručnjake. Ogromno iskustvo i znanje potvrđeno brojnim nagradama, garancija su da će vaši proizvodi i usluge biti traženi na tržištu i posebno uočljivi u odnosu na konkurenciju.

Kompletna reklamna strategija

Kompletna reklamna strategija sastoji se iz tri ključna koraka. Prvo potrebno je definisati ciljeve reklamne kampanje i okvir raspoloživog budžeta. Zatim, potrebno je sprovesti sveobuhvatnu izradu , i na kraju osmisliti dobru reklamu koja će se svideti ciljnoj grupi. Klijenti često ne znaju šta zapravo žele postići reklamom. Uvećanje prometa i prihoda se svakako podrazumeva, ali da bi se to postiglo, potrebno jasno definisati konkretne ciljeve i rokove svake reklame jer od toga zavisi i kreiranje efektivnog oglasa koji će drugi izraditi po našim uputstvima . To može biti neki konkretan poziv na akciju kao što je rasprodaja zaliha ili predstavljanje novootvorenog objekta, novi websajt, novi proizvod i slično. Kada je u pitanju izgradnja brenda, to podrazumeva konstantnu reklamnu kampanju na duži rok i veća ulaganja. Izrada Reklamnog Plana obuhvata osobine ciljne grupe , medija , potencijalnih potrošača i analizu konkurencije. Veoma je značajno da plan bude temeljan jer od kvaliteta tih podataka zavisi i uspeh reklame. Potrebno je ukljuciti analizu medija, navike potrošača, njihov životni standard, primanja, i ponasanje konkurencije kako bi se klijentima moglo ponuditi nešto novo i drugačije u obliku integrisane kampanje. Nakon izrade Reklamnog Plana, pristupa se kreiranju reklamne poruke i odabiru medija u kojima se ona plasira. Kreativna i interaktivna reklama uvek će naći put do svojih potrošača, što uz odabir odgovarajućeg medija čini srž dobre reklame . Reklamiranje u medijima je skupo i moraju se planirati sve uštede koje će plan omogućiti. Plasirajte vašu reklamu tamo gde su vaši potrošači.

Tradicionalne reklamne kampanje

Tradicionalni vidovi reklamiranja su štampani, radio i TV oglasi, reklame brošure, flajeri i letci. U odnosu na njih, posebno se izdvaja moćan marketinški mag INTERNET koji polako ali sigurno preuzima primat nad svim oblicima reklamiranja u obliku Web Sajtova koje će po našim uputstvima izraditi programer . TV reklame su najskuplji oblik reklama ali donose odlične rezultate pogotovo na duži rok. Tu treba voditi računa o odabiru TV medija, njegovoj gledanosti u odnosu na ciljnu grupu, vremenskom intervalu u kome se oglasi plasiraju i o nizu drugih detalja kako bi reklama imala najviše efekta. Slično je i sa radio oglasima, dok štampani oglasi zahtevaju mnogo manji budžet ali su i rezultati skromniji. Razlog tome je što se najveći deo reklamnih konzumera preselio na Internet a takva tendencija može samo da raste u daljoj budućnosti.

Internet reklamne kampanje

Internet reklamne kampanje postale su moćno sredstvo reklamiranja koje ozbiljno konkuriše i do sada neprikosnovenoj TV reklami. Naime, Internet web sajtovi u sebi spajaju elemente tekstualne, video i audio reklamne poruke. Klasični oglasi kod oglašivača sve više se pretražuju i čitaju na internetu, TV reklame se zamenjuju Video reklamama a , jasno je zašto je Internet web sajt tako dobra platforma za plasiranje proizvoda. A što je najvažnije višestruko je jeftiniji. Google i Facebook oglasi, Instagram i YouTube su globalna tržišta zahvaljujući kojima svoje proizvode možete plasirati bilo gde u svetu, ili ih pak ograničiti samo na domaće kupce ako je to u skladu sa ciljem kampanje. Ono što reklamne kampanje na društvenim mrežama posebno izdvaja u odnosu na ostale medije je mogućnost jednostavne komunikacije sa potencijalnim kupcima.

O vašoj reklami brinu najbolji među najboljima

Kada je izrada Reklamnog Plana profesionalno sprovedena i odabran najadekvatniji medij za plasiranje reklame, prelazi se na najbitniji deo reklamne taktike a to je kreiranje dobre reklamne poruke. Ona mora biti zanimljiva, inovativna, komunikativna. Da ukazuje na problem i nudi rešenje. Zato osmišljavanje dobre reklamne kampanje prepustite našem stručnom timu. Naša agencija je ove godine dobila prestižno priznanje za kvalitet svojih usluga od strane svetski poznate bonitetne kuće CompanyWall iz Londona. Stoga dopustite da i vama obezbedimo uspešnu budućnost zasnovanu na dobroj poslovnoj i reklamnoj strategiji. Pozovite nas i informišite se o svim detaljima saradnje sa našoj agencijom. Stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja, informacije i savete.

TOP